26 Ocak 2012 Perşembe

sevdiğinizin sizi sevdiğini bilirsiniz, sevdiğinizin sizden çok sevdiği birilerinin olduğunu da bilirsiniz. birilerinin önüne geçme ihtimalin vardır ama hep birilerinin arkasında sındır. düşünülmez bu dile gelmez asla yüze söylenmez böyle yaşanılır ama sevdiğiniz sizden çok sevdiği biri için acı çekiyorsa ve siz o duyguyu bilmiyorsanız hemen bir depresyon ilacına başlayın başa çıkılamayacak kadar zor bir durumdur.

20 Ocak 2012 Cuma

Kerem pasam dogdu bugun :)) 20.01.2012 cuma saat 15:45 ıtıbarıyle teyze olmus bulunmaktım :)))

16 Ocak 2012 Pazartesi

kalabalık içindeki deli eden yalnızlık

Oltaya misinayı takmayı bir türlü beceremedim halbuki bildiğim defalarca yaptığım şeydi bu
ama makara bir türlü açılmıyordu.
Yalnızdım.
Başımı kaldırım yardım isteyecek birilerine bakındım ama gerçekten de yalnızmışım.
Sağımda piizlenen amcalar çay bardaklarına koydukları rakıyı sohbetle yuvarlıyorlardı bölmeye kıyamadım, 
solumdaki abla kendi işini kendi görürken yanındaki amca ve teyzeyle kahkahalar atıyordu utandım bölmeye kıyamadım.
Şu kenardaki her attığında daha da büyüğünü tutan delikanlıda yalnızdı ama öyle pofpoflandıki benle alay eder diye korktum bölmeye kıyamadım.
Bana yalnız olduğumu kabullendirme çabasında kalabalıktı Aşiyan.
Kalabalıklar arasındaki yalnızlık işte tamda buydu.
Aşiyanın hayatımdan ne farkı vardı ki onların amacı balık tutarak mutlu olmak bende kilerin ise yaşarken mutlu olmak.



14 Ocak 2012 Cumartesi

hüzün geldi hoşmu geldi

bana inat çalınıyor hüzünlü şarkılar
"yapmayın üzmeyin hüzünlendirmeyin beni doldurmayın içimi akmayan yaşlarla" desem beni anlarlar mı  
desem mi demesem mi kalkıp gitsem mi diye düşünürken çoktan hüzün etrafımı sardı kanatlandırdı aldı götürdü 
pekala demek ki bugün bana hüzün yakışacakmış yavaştan yağan kar tanelerine benden hüzün gerekmiş
bu öğlenden sonra beni tekrar güldürecek ana kadar içim buruk içim ıslak gözlerim buğulu yanaklarım düşük 
hüzün geldi biraz misafir ederim biraz sohbet ederiz sonra neşe gelince kalkar gider
Çiğdem K.
14/01/2012

12 Ocak 2012 Perşembe

Babaannemden miras :)

annemin heyyullah gibi bir sandığı var, kabusum resmen sığdıramıyorum koca eve, atamıyorum da hem dededen kalma hem çok şey alıyor, içi dolu turşucuk her şey bohçalar poşetler içinde nizami yerleştirilmiş, envanteri annemin kafada yazılı, benimse çocukluğumun merakı, içinden bir şey çıkartmak ayrı bir mesai ister,herşey çıkınca  salonda yer kalmaz, önce yerleşim planını hatırlar annem altlardaysa birazda isteksizse hayatta ellemez. Dün gece tutturdum anne bizde etamin ipleri vardı hala duruyomuuu -hıııhı sandıkta... dediğine pişman oldu allem ettim kallem ettim sandığı ona açtırdım . besmeleler dualar seremoni halinde kapağı kaldırdı ikinci denemde kutuyu elime verdi :))  
evet gelelim kutunun efsununa; çocukken bahar temizliğine bayılırdım sandık açılır içindekiler havalandırılır tek tek her parçanın hikayesi tekrardan dinlenirdi.en çok bu kutuyu ve benim bebeklik eşyalarımı severdim. kutunun içindeki yumakçıklar annemin ve halamın çeyizinden arta kalanlar mukavva kutuda babaannemden bir parçada etamin işlerken kullanılan tela var içinde
bana da renkli ipler lazımdı aklıma geldi işte sordum bulduk çıkarttım
ama ben bunlara kıyamadım annemden bir kez daha dinyelince geçmişi içim el vermedi bende kendilerini postta yayınlamakla yetinmeyi seçtim...
aslında birazda annemden utandım, annem 1980 de evlenmiş halam 1984 te babaannem 1994 vefat etti  ne azim kardeşim saklamış şimdi alıp kullanmak olmaz dimi yok yok olmaz en iyisi ben gidip kendime yeni yeni yumakçıklar alıyım bunlar tekrar o kazulet sandığın içine yerine yerleşsin ve geçmişi bize hatırlatmakla yetinsin... :)

10 Ocak 2012 Salı

hiç çekilmeyen yönleriyle :))

işte yine cosmoturk okurken denk geldiğim kahkahayı patlattığım bir yazı (http://www.cosmoturk.com/burclar/iste-burcunuzun-cekilmeyen-yonleri-bajhd.htm l
neden mi komik tek tek okuyup yok ya o hiçte öyle biri değil çıxçıx diye diye en sona geldim
a evet doğru o benim hayal denizinde yüzen kanmaya hazır bir balığım ben doğru valla xxx
iyi de burada bir yanlışlık yok mu diğerlerine bunları yakıştırıp kendim için itiraz etmem gerekmez miydi (hönk yani)


KOÇ
Ego tatminine en çok ihtiyaç duyan burç. Bay ukala, ya da bayan buz. En önde olacağım diye yapmayacağı yoktur. Yatakta, aşkta, işte, güçte en bencil burçtur. Karşısındakini kırdığını da en anlamayan burç.

BOĞA
Pratik değildir. Ağırkanlıdır. Harekete geçmesi için arkasından hep birilerinin itmesi gerekir. Bir söyleneni bir kerede asla anlayamaz, 10 kere tekrarlamak gerekir.

İKİZLER
Uzak durmakta fayda vardır. Çenesi öyle düşüktür ki, esir aldı mı yanarsın. Sıcak kanlı, sevimlidir ancak biraz da bencildir.

YENGEÇ
Yengeçler sempatik ve başkalarının problemleriyle ilgilenir görünmeye çalışan, son derece yapmacık tiplerdir. Tembeldir, bir iş yapacağım diye aklı çıkar. Biraz da saftır. Sahtedir ve kolay kandırılır.

ASLAN
Evet küçük aslancık, sen kendini dünyanın zirvesindeki kusursuz insan sanmaya devam et, millet senle ne dalga geçiyor, haberin yok! Eleştiriye hiç gelemeyen, kendini beğenmiş Aslan parçası, hayatının geri kalanını aynada oranı buranı seyrederek geçir bakalım.

BAŞAK
Ayrıntılar arasında kaybolur. Hayatı ayrıntı. Bir de titizdir ki, yorar insanı. Hastalıktan ödü patlar. Düzenli, tertipli olacak diye rahat batar. Ama onun her tarafı didik didik kontrol etme huyundan millete cinnet geçirmektedir aynı zamanda. Dili de acayip sivridir. Soğuk bir insandır.

TERAZİ
Sanatçı ruhludur. O nedenle de apayrı bir boyutta yaşar. Böyle aklı bir karış havada gezen bu insanın bir iş bulması da pek muhtemel değildir, ömrünün sonuna kadar gezmek ister. Güzel olacağım diye kendini yırtar. Aklı bir karış havadadır. Biraz da dengesizdir.

AKREP
Adı üstünde, Akrep gibi sokar adamı. İçten pazarlıklı. Kıskançlık krizlerine girer. Aşkta, yatakta, işte, ilişkilerde sert bir tutumu vardır. Duygusuzdur.

YAY

Her şeyin iyi tarafını gören şen şakrak biridir. Yeteneksizliğini de başka türlü örtemez. Çalışmayı pek sevmez. İşi gücü gezmektir. Ona göre hayat sadece eğlenceden ibarettir.

OĞLAK


En duygusuz burçtur. Duvar gibidir. Tepkisizdir. Aşırı maddiyatçıdır. Cimridir. Risk almaktan kaçar, buna rağmen iş hayatında da tuttuğunu kopartır.

KOVA
Güya çok atak biridir, bir şeyi elde etmek için her türlü yalanı söyler, ama yalanı bile beceremez. Menfaatçidir biraz. Kendini beğenmiştir. Dedikoducudur. Çıkarı için yapmayacağı şey yoktur.

BALIK
Duygusal olduğundan, onu elde etmek kolaydır. Maaşallah hayal gücü pek gelişmiştir. Sürekli FBI'dan ya da CIA'den birilerinin peşinde olduğunu düşüne düşüne kafayı yeme raddesine gelen Balık çoktur. Söyleyecek pek bir şey yok. 


6 Ocak 2012 Cuma

4 Ocak 2012 Çarşamba

bulaşın işin içinden çıkamayın... :))

bu güne kadar yüzlerce kez burç uyumu okumuşumdur, ben kiminle kim benimle o öbürüyle anlaşabilirmi diye, merak anacım sadece merak, cosmoturk okuyordum ki (http://www.cosmoturk.com)  yine denk geldim onbeş dakika oyalanırmı insan bir yazıda! yok takıntı bu anladım ben e buyrun ben takıldım sizde takılın :) yılın ilk postu burç uyumlar ;)


KOÇ: 

Koç'dan kozmik ilişki zevki alırsınız. Boğa, size sahip çıkar, ikizler de size sahip çıkar; ama şaşırtabilir. Yengeç, size güven verir. Aslan, sizi mutlu eder, Başak'la herşey rutin olacaktır. Terazi'den çok şey öğrenebilirsiniz. Akrep'ten uzak durmanız yararlı olur. Yay size keyif verecek ve etkileyecektir. Oğlak, sizi geliştirir ve ilerletir. Kova zor iştir. Balık sizi tutamaz.(haklı vallahi tutamadım)

BOĞA: 

Koç sizi sever; ama yorabilir. Boğa düşünsel arkadaşınız ve rehberinizdir, ikizler kozmik ilişkinizi sağlar. Yengeç sizi hayal evreninde tutuklar. Aslan size güven duygusu verir. Başakla uyumlu ve mutlu olursunuz. Terazi çelişkiler getirir ve şaşırtabilir. Akreple zıtlaşır; ama ondan çok şey öğrenirsiniz. Yay sizi ateşler; ama tükenebilirsiniz. Oğlak güvencelidir; ama tutuculuğu sizi sıkabilir. Kova sizin kariyerinizi etkiler; ama artı veya eksidir. Balık sizin için iyi ve güzel bir süstür ama bıkabilirsiniz.(bıktırmışlığım var)

İKİZLER: 

Koç'tan hoşlanır; ama bıkabilirsiniz. Boğa egonuza ve değişkenliğinize katlanamaz, ikizler sizsiniz ve de ikiniz bir arada. Yengeç sıkıcı gelebilir. Aslan sizin kozmik bağınızdır. Başak size güvenlik verir. Terazi ile uyumlu ve huzurlu olursunuz. Akrep’i yoramazsınız. Yay'dan çok şey öğrenebilirsiniz. Oğlak yükünüzü paylaşabilir. Kova heyecan vericidir; ama vizyonlarınız farklıdır. Balık sizi geliştirir ve ilerletir.(balıkcım gelişmişmi hıı)

YENGEÇ: 

Koç sizi geliştirir ve umut verir. Boğa'ya hayran olabilirsiniz; ama sadık kalın, ikizler size dayanamayabilir. Aslan kolay olmayacaktır. Başak’la Evde mutlu olursunuz. Terazi size güven verir. Akrep ile uyumlu ve mutlu olursunuz. Yay, öğretici; ama zorlayıcıdır. Oğlak'tan çok şey öğrenirsiniz. Kova ile aynı kaba sığmazsınız. Balık hoş olabilir; ama rüzgâr değişebilir.(uyum olacağı kesin de uyuşabilirmiyiz acaba)

ASLAN: 

Koç'la farklı otlakları paylaşıp arada bir buluşun. Boğa sizi geliştirir ve geleceği gösterir, ikizler sizi zengin edebilir. Yengeç'ten memnun olurken, sıkılabilirsiniz. İki aslan bir arada kükremezse iyi bir birliktelik olabilir. Başak başaktır; ama onu yemeye kalkmayın. Terazi işinize yarayacak, size destek olacaktır. Akrep size güvenlik verir. Yay ile uyumlu ve mutlu olursunuz ve de kozmik ilişkinizdir. Oğlak sizi taşıyabilir. Kova'dan her şeyi öğrenebilirsiniz. Balık hoş, romantik; ama geçici olacaktır.(geçiciysen başka kapıya)

BAŞAK: 

Koç mantığınızı güçlendirir. Boğa sizin gizli gücünüzdür. İkizler sizin kariyerinizi etkiler. Yengeç sizi sakinleştirir. Aslan sorumluluğunuzu paylaşabilir. Başak sizi ısıtır. Terazi sizi ölçer, biçer ve tartar. Akrep, korkunuzdur. Yay sizin için sınırsızlıktır ve güven verecektir. Oğlak'la uyumlu ve ve mutlusunuz. Kova sizin kozmik bağınızdır. Balık'dan çok şey öğrenebilirsiniz.(evet evet tembel olmayı mesela)

TERAZİ: 

Koç'tan çok şey öğrenebilirsiniz ve kozmik bağınızdır. Boğa karizmatiktir; ama onu sınırlamayın. İkizler'i idare edebilirseniz, başarırsınız. Yengeç sizi geliştirir ve güçlendirir. Aslan sizi sevecektir ve beklentileri ciddidir. Başak kadar düzenli ve istikrarlı mısınız? Terazi iki tane olursa, iş Yargıtay'a gidebilir. Akrep'in gizemi etkileyecektir; ama sadece bir dönem. Yay çok eğlendirici olabilir. Oğlak size güvenlik duygusu getirecektir. Kova ile uyumlu ve mutlu olursunuz. Balığı dengelemekle korkutmazsanız, mesele kalmayacaktır.(dengesiziz yani biz hay allah ama galiba doğru)

AKREP: 

Koç'la erotik şovlara hoş geldiniz. Boğa'dan çok şey öğreneceksiniz. İkizler kozmik ilişkiyi sağlar. Yengeç'ten sıkılabilirsiniz. Aslan sizin kariyerinizi etkiler. Başak eğer seksiyse, keyifli olabilir. Terazi sizi aydınlığı çıkarabilir. Akrepler bir arada güneşi unutabilirler. Yay mı? Zor iş doğrusu, iki cambaz misali. Oğlak gizeminizi artırabilir. Kova size güvenlik ve güç verecektir. Balık'la uyumlu ve mutlu olursunuz.(e hadi nerdesin canıımm)

YAY: 

Koç ile uyumlu ve de mutlusunuz. Boğa, sizin iyi dostunuzdur. İkizler'lerden çok şey öğrenebilir, yararlanabilirsiniz. Yengeç kısa dönemde sizi mutlu edecektir. Aslan sizin kozmosla olan ilişkinizi sağlar. Başak, size yaşam yolunda gelişim getirir. Terazi ve Yay estetik olarak güzeldir. Akrep? Dedim ya iki cambaz. Yaylar çok şeyi paylaşırlar; ama en çok da dostluğu. Oğlak bunaltıp kısıtlayabilir, Kova ile kozmolojik boyutlar yaşayabilirsiniz. Balık, size güven sağlayacaktır.(iyi de bakalım balık sana güvenecekmi)

OĞLAK: 

Koç size güven verir. Boğa ile uyumlu ve çok mutlu olursunuz. İkizler kısa bir süre sonra sizi çıldırtabilir. Yengeç'den çok şey öğrenirsiniz. Aslan gücünüzü artıracaktır. Başak ekonomik güvencenizdir. Terazi sizin ilerlemenizi sağlar ve kozmik bağınızdır. Akrep çok keyifli başlayacaktır; ama ne zamana kadar? Yay zevk verecektir; ama uzun sürmez. Oğlakların ikisi bir inat heykeli oluşurabilirler. Kova size göre zannedebilirsiniz; ama sınır koymazsaniz. Balık sizi sinirlendirir, duygularına erişmelisiniz.(tecrübeyle sabit bulaşmamak lazım)

KOVA: 

Koç size âşıksa, sadık kalmalısınız. Boğa size güvenlik ve güç verir, İkizler'le uyumlu ve mutlu olursunuz. Yengeci küçümsememelisiniz. Aslan'dan çok şey öğrenebilirsiniz. Başak ruhunuzu dinlendirebilir. Terazi'ye sık sık hesap vermelisiniz, Akrep sizi geliştirir ve ilerletir. Yay kozmik bilincinizi sağlar. Oğlak, olacak iş değil, uçamazsınız. İki Kova düzeni değiştirebilirler. Balık size pasif gelebilir, duygularını öğrenmelisiniz.(e bu kadar aktifse tanımak gerek)

BALIK: 

Koç sizi yorabilir; ama kontrolü kolay olabilir (valla yordu). Boğa yaratıcıdır, ruhunuzu teşvik eder, güç verir (var bi hayranlık kedisine), ikizler size güven ve huzur verir(huzur şöyle dursunda güveni anlayamadım). Yengeç ile uyumlu olursunuz(denemek gerek). Aslan cazibelidir; ama dolaşmayı sever(o severse bende severim hehe). Başak'tan çok şey öğrenebilirsiniz(temizlik titizlik düzen...). Terazi ilginç ve ekonomik olabilir(birinin beni durdurması lazım tabi). Akrep gizeminizi ikiye katlar; ama siz bilirsiniz(yandık desene). Yay sizi evrimleştirir ve geliştirir(tatlı su balığını tuzlu su balığı yapabilirmi). Oğlak size göre değildir, pamukla demir gibi(aman aman uzak dursun). Kova evrensel ilişkilerinizi sağlar(yabancı dilim yok belki işe yarar hehe), iki balık akvaryumdan kolay kolay çıkamazlar.(ay bence hiç çekilmez ıyy)



emeğe saygım var. yazının orjinali http://www.cosmoturk.com/ask-ve-cinsellik/hangi-burc-kiminle-anlasir-ahdfi.html bu linktedir. artık neyi nereye nasıl yazacağımı da şaşırdım. bi gün başımıza bir şey gelmez umarım :(