6 Mart 2012 Salı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA
Ünlüler çığlık çığlığa 
Oyuncu, müzisyen ve model 58 kadın Polisan Boya’nın ‘Her Ses Bir Nefes’ adlı sosyal sorumluluk projesi için ‘çığlık atarken’ poz verdi.
Kenan Bahadır Derre’nin proje tasarımı ve sanat yönetmenliğinde gerçekleşen çekimlerde ortaya çıkan kareler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında sergilenecek. 
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsiciliği’nin teknik destek verdiği projenin fotoğrafları Serhat Hayri ve Tayfun Çetinkaya tarafından çekildi.
Proje kapsamında Polisan Boya tarafından Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’nın Dayanışma Merkezi Ofisi ve Kadın Sığınak’larının yenilenme çalışması yapılacak. 
Her sanatçı iki farklı konseptte poz verdi. İlkinde yüzlerini stretch filmle kapatan sanatçılar ikincisinde sessiz çığlıklar attı. 
Her ses bir nefes fotoğraf sergisi İstanbul’da Kozzy Alışveriş Merkezi ile Optimum Outlet’te, Ankara Optimum Outlet ve Adana Optimum Outlet’te 8-30 Mart tarihleri arasında görülebilecek.
Poz veren isimler arasında Açelya Akkoyun, Akasya Asıltürkmen, Aydilge, Beste Bereket, Betül Arım, Billur Kalkavan, Deniz Pulaş Akkartal, Didem Balçın, Ece Uslu, Elif Güvendik, Emel Çölgeçen, Goncagül Sunar, Mine Çayıroğlu, Mine Tugay, Pelin Batu, Türkü Turan, Zeliha Sunal ve Zeynep Mansur var.


ayriyeten ; 


>>>>29 ünlü isim, ‘Alo 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son’ demek için bir araya geldi. Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya’nın üstlendiği projede ünlü isimler, fotoğraf sanatçısı Yaşar Saraçoğlu’nun objektifi karşısına geçti. Projede yer alan isimler şöyle: Ajda Pekkan, Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Asuman Dabak, Bennu Yıldırımlar, Beren Saat, Çolpan İlhan, Defne Samyeli Elif Dağdeviren, Esra Erol, Gülcan Arslan, Irmak Ünal, Keremcem, Lale Manço, Manolya Taşer, Mete Horozoğlu, Nazlı Tolga, Nebahat Çehre, Nilgün Belgün, Nurseli İdiz,Özge Uzun Üst, Pelin Batu, Seçkin Özdemir, Serhan Sokulgan, Serra Yılmaz, Sibel Turnagöl


>>>> 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlar, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki ”Rembrandt ve Çağdaşları-Hollanda Sanatının Altın Çağı” sergisini ücretsiz ziyaret edebilecek.


>>>> 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Modern’de Kadınlar Özel Eğitim Programları

>>>> Dünya Kadınlar Günü öncesi, Profilo Alışveriş Merkezi’nde 6 Mart Salı günü gerçekleştirilecek olan “Kadına Yönelik Şiddete Son” söyleşisi ücretsiz ve herkese açık

>>>> Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde yer alan ve yılın her günü gezilebilen Jurassic Land, ziyaretçilerini heyecan ve adrenalin dolu bir yolculuğa bekliyor! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 10:00-15:00 saatleri arasında tüm kadınlara ücretsiz giriş sunarak onların bu özel günlerini kutluyor.

>>>> Kadınların, erkek egemen zihniyete karşı isyan ettiği gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Kadıköy’de eylemler yapılacak, söyleşiler, film gösterimleri düzenlenecek, kadın oyunları sahnelenecek

>>>> “Geçici Evlilik” filmi 8 Mart kapsamında Türkiye Fransız Kültür Merkezi Ankara Ofisi’nde izleyiciyle buluşuyor

>>>> İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü 6 gün süren etkinliklerle kutlayacak

>>>> 8 Mart Kadınlar Günü’nde, Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de ücretsiz olarak sergileyecek olan Şeref Çetin Tiyatrosu, ‘Demir Döven Kadınlar’ adlı oyunun 8 Mart’ın ruhunu yansıttığını kaydediyor.

>>>> Söke Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşecek etkinlikler zinciri 8 Mart 2012 Perşembe günü başlayacak, 12 Mart 2012 Pazartesi günü sona erecek.

>>>> Manisa Celal Bayar Üniversitesi Ücretsiz Etkinlikleri  Tiyatro:  “Kadın Olmak”

>>>> Sivas Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yine dolu dolu çok zengin bir programla kutlayacak.
>>>> Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü etkinliğidir. tek kişilik tiyatro oyunu “Basit Bir Ev Kazası”

>>>>Yoga Academy olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde merkezlerimize ilk defa gelen tüm kadınlara ilk derslerini hediye ediyoruz. Orijinal Yoga Sistemine ilk adımı atsınlar, her şey de olduğu gibi bu konuda da ailelerine örnek olsunlar diye…

7 yorum:

  1. Çok hoş bir bilgilendirme olmuş nacizane eklemem olacak:)
    Dünya Emekçi Kadınlar Günü

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler canım hemen düzeltiyorum ;)

    YanıtlaSil
  3. ay bak bence bu kızların çoğu bana çığlık atabilirler. ne güzel olur.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Allah gönlüne göre (iyiliğini) versin :)))

      Sil
  4. Çiçoooo kitabı sen kazandın :) herhangi bi postuma yorum yap iletişim bilgilerini yollıyım kitabını, yorumunu yayınlamıcam buarada merak etme :D:D tebriklerr :)

    YanıtlaSil
  5. Ya bide senin bloga izleyici olamıyoruz, onu bi eklesen ya ? :)

    YanıtlaSil