12 Mayıs 2012 Cumartesi

KINA GECESİNDE SON TREND :)

siz daha önce görmüş olabilirsiniz ama dün gece benim şahit olduğum çok beğendiğim bir mizanseni paylaşmak istedim. Dedemin süt kardeşinin torununun (tamam dıdımın dıdısı kabul) kınası vardı. Bu kızcağız babasının mesleği sebebiyle senden benden daha iyi biliyor bu işi arkadaş dedirtti bize, şöyledir ki; kına tepsisi, halay başı pullu mendilleri (yıllar önce bir arkadaşım kendi kınasından mendillerini kendi oyalamış ve köşesine kendi baş harflerini işlemişti) süslenen mumları, süslü kese içine konan kınaları çerezleri ve sepetleri biliriz az çok, ilk çıktığında genç kızlara dağıtılan duvaklı taçlar şimdi ufaklıklara veriliyor iyi de ediliyor :) e kızlarımıza bişey yokmu  dağıtılacak derken çok uzun zamandır denk gelmediğim kırmızı kurdele bağlanmış tefler çıktı ortaya en çok raks edenlere dağıttılar onlarda beynimize ettiler ama güzeldi. gelin ve arkadaşları şalvar giydiler arzı endam ettiler, kına yakımına sıra gelince bir hareketlilik başladı, ortaya bir varaklı taht geldi sonra tahtın etrafına yastıklar serpiştirildi bu yastıklara şu kına tacı takmış ufaklıklar oturtuldu, kızımız bindallısını giyerkene bir sürü kız ellerinde mumlarla köprü kurdu ve gelinsiz köprüden geçtiler daire oluşturdular sonrada yere çömeldiler onlara yastık yoktu garip kaldılar biraz, sonracımına kına tepsisi gelin ve sadıçları şöyle bir tur attılar ve gelini oturttular tahta ;) kınası yakıldı damat geldi kucakladı götürdü :)
normal şartlarda olsaydı herkes gelinin başına üşüşecek kral kelebekleri kış uykusuna yatar gibi üst üste kınanın yakılmasını izleyecekti ama böyle bütün alanı kullanınca ve herkes yere oturtulunca en dip masalardan bilem göründü yani elini açmadığını ağladığını falan gördük biz...
evlenecek olan hatunlar böyle bişey bulun derim izleyen olarak çok hoşuma gitti bakın bloguma bile hayatımda ilk kez gördüğüm dedemin süt kardeşinin torunu konu oldu desinler diyemi yaptı bilemem ama ben bu yaz evlenecek herkese kınada son trend diye anlatıp durucam  kesin :) 
herkese güzel bir hafta sonu dilerim :)


10 yorum:

  1. Tef olayını falan görmüştüm ama herkesin yere oturtulması ve damadın gelip kızı kucaklayıp götürmesi iyi fikirmiş. Sevdim ben bunu :)

    YanıtlaSil
  2. Kinali elin fotografi yok! Yakmadinmi yoksa????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canım yakmadım öle herkesin kınasında yakamam cancanan olcak ;)

      Sil
    2. Ben hayatimda ilk kinami burda yaktim. Floridaya gelin gonderdik, gelinin iki tane (sayi ile 2) kis arkadasi bes tane (sayi ile 5) erkek arkadasi oldugu icin, kina gecesi adetine uysun diye ben bizim cocuklarin kafasina ortu bagladim, oldu sana kizlar gurubu hahahahaha sonra elimizde mumlar etrafinda donduk sonra hoooop raki masasinaaaa!

      Cok eglenmistik, baska da kina bilmem :-)

      Sil
    3. süpersin ya çok güldürdün beni çok güzel bir anı bu :) rakı masasıda olmazsa olmaaazzz ;)

      Sil
  3. ha ha ha iyiymiş duymamıştım daa önce.
    :)

    YanıtlaSil
  4. varaklı taht güzelmiş minderlerde fena değilheeee :) birdahakine artık hahah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nikah tazelersiniz bi ara kınasını büle ederik :)

      Sil