29 Mayıs 2013 Çarşamba

Selanik Buğacası

ta ta ta taaammmm
duydum ki dedikodumu yapıyormuşsunuz,
çiço mutfağa giremez, yok efendim anlamaz, hazırcı dır, o beceremez aman Allahım neler neler
evet girmem ama beceremem diye bir şey yok işte ispatım
hemi de tarifim taaaa Amerikalar dan hııh yaptım oldu ;)

bu aralar stres eksik olmuyor sürekli migrenim tutuyor cuma günüde böyleydim eve gidip sadece bir kase çorba içebildim hemen bir aprolford yuvarladım başımı da mengene gibi çemberle sıktım o kadar sıkmışımki gözlerimin arasındaki mesafe kısaldı :)
anneeee bana yardım et diye de bir feryattan sonra mutfağa daldım ve günümüz için kolları sıvadım
ortaya aşağıdaki görüntüler çıktı :)

gelelim bu tarifçiğin hikayesine Başak ı çok severim bilirsiniz, yaklaşık bir yıl önce böyle bir tarif vermişti çok kıskanıp yapacağım kesin demiştim o da durup durup yaptın mı diye soruyordu
işte yaptım gerçekten basit malzemelerde kolay en kısa sürede bir daha yapacağım kesin ;)

küçücük notlar 
ben çatlayan başım, çalışmayan beynimle, tereyağını biraz fazla kaçırmışım... bıraktı kendini irmikten süzüldü :))
milföyleri de üşengeçlikten daire yapmadım, bu halleriyle bohçalayıverdim Dolgu malzemem artmadı.
bir dahakine ya hamurları küçülteceğim yada malzemeyi çoğaltacağım :)))
sıcak yemenizi tavsiye ederim (ben kendilerini fırına verip yattığım için o hallerini bilmiyorum)
alışık olmadığımız enteresan bir tat güzel yani baya seveceksiniz
(BAŞAKcım superfreshin milföy hamurunu aldım ben bu puf böreği yapılan var ya hani ondan doğru dimi ?önce sormam lazımdı şimdi fark ettim :))))

Dolgu malzemesi
1/2 bardak irmik
1 y.k. un
2/3 bardak şeker
1 limon kabuğu rendesi (paşa keyfinize bağlı olarak)
3 yumurta
1 vanilya
1/2 lt. süt
2/3 bardak tereyağı
bir tutam tuz 

Amerika'da yasayanlar icin; bir paket milfoy hamuru, her bir hamur 9 esit kareye bolunecek.

Yapilisi - Acemiler icin, bu kisim Ozlemaki'den kopya edilmemistir zira yardimlari unutulmaz!
Butun malzemeyi bir kasede cirpma teli ile karistiriyorsunuz, limon rendesi koymazsaniz bi halta benzemez benden soylemesi! Iyice karistirdiktan sonra bakiyorsunuz ki cumbul cumbul, bu hamurlarin icine dolgu olmaz deyip, mumkunse yapismaz bir tencereye dokup ayni cirpma teli ile orta ateste (cok gelirse altini kisin) helva gibi pisene kadar karistiriyorsunuz. Cok cabuk katilasiyor, buradaki irmik diye dusunmeyin, Turk bakkalindan aldim vallahi! Neyse, sonra karisim katilasip tencerenin kenarlarindan ayrilmaya baslayinca atesten aliyorsunuz. Milfoyleri bardak altligi boyunda kesiyorsunuz (aslinda seklinin bir onemi yoktur heralde) ortalarina bir corba kasigi dolusu irmikli malzemeden koyup, bohca gibi kapatip katlama yeri alta gelecek sekilde tepsiye aralikli olarak diziyorsunuz. Uzerine sulandirilmis bal surup (gercekten guzel oldu!) ustu kizarana kadar pisiriyorsunuz ki cok uzun surmuyor. Cikinca, sogumasini bekleyip uzerine tarcin ve pudra sekeri gezdiriyorsunuz. 

6 yorum:

  1. Cok sukur sonunda yaptin!!!!!

    Evet ilikken daha guzel, milfoy hamurun yagi donunca ne yapsan guzel olmuyor zaten, o yuzden servis etmeden firinda isit bence, uzerine bir daha pudra sekeri serpersin.

    Afiyet olsun, gercekten degisik bir lezzet, kirmadigin ve denedigin icin sagol diyecegim ama yalan olacak, denemesen rahat birakmazdim dedigin gibi :-)))))

    Opuyorum canikom, ben de seni cok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o halimle bile zevkle yaptım bir daha yapacağım inşallah :)

      teşviklerin için sağol bende çok öpüyorum seni:)

      Sil
  2. Ellerine sağlık, değişik bir tarifmiş, ilk defa duydum. Denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım :) dene dene yaparsın sen ;)

      Sil